Hold op ved at ryge ved hjælp af e-cigaretter

Der er forskellige råd til, hvordan man nemmest holder op med at ryge. Nogle mener, at det bedste er at tage en kold tyrker og så bare stå lysten til at ryge igennem. Det er dog også den langt sværeste løsning. Man vil opleve at have lyst til at ryge i lang tid efter. Mange rygere mister aldrig lysten. Der er folk, der har været stoppet med at ryge i både fem og ti år, der så har tænkt, at de godt lige kunne ryge en cigaret til en fest og så er begyndt igen. Nikotinen er derfor virkelig vanedannende, og det kan være meget svært at stoppe. 

Man kan dog gøre det langt nemmere for sig selv ved at begynde at ryge e-cigaretter i stedet. Ved en e-cigaret justerer man selv, hvor meget nikotin man indtager. Man kan dermed gradvist justerer, så man til sidst slet ikke har nikotin i sin e-cigaret. På den måde er der ikke brug for en kold tyrker. Det kan være en meget mere overskuelig måde at gøre det på. 

Mange rygere har røget i mange år. Det er derfor også svært at forestille sig, at de skulle kunne holde op med at ryge fra den ene dag til den anden. Man kan sætte et mål for, hvor lang tid man vil være om at trappe nikotinen i sin e-cigaret ned. Måske vil man være et år om det. Måske to år om det. Det er jo bedre at være røgfri om to end aldrig at blive det. 

Grunden til, at det er muligt at trappe niveauet af nikotin i sin e-ciageret ned, er, at den e-juice, som er i e-cigaretten, kommer i forskellige styrker i forhold til nikotin. Den stærkeste e-juice indeholder 24 mg nikotin. Den er for dem, der har været storrygere eller røget cigaretter uden filter. Hvis man har været der, er det altså den styrke nikotin, man skal starte med. Så kan man langsomt trappe ned, til man slet ikke har brug for nikotinen. 

Det kan virke mærkeligt, at man ryger for at stoppe med at ryge. De fleste vil gerne holde op med at ryge, fordi det er usundt at ryge. Så skulle man tro, at ens helbred ville have bedst af, at man tager en kold tyrker. Det har ens helbred jo også, men fordi det er så svært at holde, falder mange i igen. Det kan derfor være en mere holdbar løsning at trappe ned over flere år. Derudover er e-cigaretter sundere end almindelige cigaretter.