Vigtigheden af et kvalitetshåndklæde

15 september 2020 Lykke Holzmann Søby

editorial

Der er ikke noget vigtigere end et dejligt varmt blødt håndklæde, både når man er en tur på stranden i sommervarmen eller efter et langt varmt bad i de kolde vintermåneder. Man kan roligt sige at et håndklæde er en af de ting, man kan bruge hele året rundt og kvaliteten skal derfor være helt i top.

Absorberer dit håndklæde?

Tykkere, tungere håndklæder er normalt mere absorberende end tyndere, lettere håndklæder, men tager selvfølgelig længere tid at tørre. Håndklæder lavet af egyptisk bomuld er superabsorberende, man faktisk er håndklæder lavet med rayon endnu bedre til at absorberer vand end bomuld.

Blødheden er vigtig

Håndklæder føles ofte blødere i butikken, end de gør efter et par vaske. De fleste producenter vasker håndklæderne i blødgørende midler, der føles blød i hånden, men slides efter en vask eller to, så lad dig ikke narre af dette.

Håndklæder lavet med rayon er ofte meget bløde. Håndklæder lavet af egyptisk bomuld er også bløde, da deres garn er glat og silkeagtigt. Flydende tøjblødgøringsmidler fungerer, men de efterlader en film, der nedsætter et håndklædes absorberingsevne. Brug derfor din tørretumbler i stedet for skyllemiddel. De fleste håndklæder krymper, brug derfor en passende varmeindstilling.

Hvor længe kan det holde?

To-laghåndklæder er lidt mere holdbare end et lag. Bomuld er stærkere end rayon. Bomuld / polyesterhåndklæder er også holdbare – det er derfor hoteller og fitnesscentre bruger dem – men de er noget mindre absorberende end bomuld.

Værd at tænke på når du køber håndklæder

Til bløde, absorberende håndklæder, der holder længe, bør du overveje to-laghåndklæder lavet med egyptisk bomuld eller håndklæder, der blander bomuld med rayon, selvom sidstnævnte muligvis ikke holder lige så længe. Premium bomuldshåndklæder koster normalt lidt mere end andre typer, men billigst er ikke altid bedst når det kommer til håndklæder.

Der er meget at huske på når man skal investere i nye lækre håndklæder, men husk at det skal holde længe.

Flere Nyheder