Undgå at skulle smide den kartoffelsalat ud

11 January 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er kommet stort fokus på madspild, så man skal helst undgå at smide mad ud, der ellers kunne være blevet spist.

Et eksempel kunne jo være, at man har fulgt følgende opskrift til at lave en lækker kartoffelsalat, som der så er blevet noget tilovers af: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/12267/kold-kartoffelsalat 

Det er netop fordi, at den smager så godt, at der blev lavet meget af den, men øjnene kunne ikke stå mål med, hvad maven kunne rumme, og det samme gjaldt for de andre gæster, så der er simpelthen rester tilovers.

Det er nemlig den første pointe, man kan tage med sig her: Der er rester, som man kan gemme til dagen efter.

Eventuelt kan man lave lidt mere dagen efter, så det passer til et måltid, eller man kan supplere med noget ekstra, så man har lavet noget ekstra ud af resterne.

Om muligt kan man måske lægge det i fryseren, så man kan varme det op til en anden dag, men det kommer an på, hvad der er i den kartoffelsalat.

Andre ting at gøre med den kartoffelsalat

Hvis vi nu alligevel antager, at det ovenstående ikke er en mulighed, så behøver man stadig ikke at smide maden ud, og det skal man både lade være med, fordi der er folk, der sulter over hele verden, og fordi det ikke er godt for miljøet at smide mad ud.

Og de sultne mennesker kan jo være nær en, så det kan da være, at man bor tæt på et hjemløsehjem, hvor man kan aflevere maden til dem, så de får noget hjemmelavet at spise.

Ellers kan det måske være, at naboen gerne vil have retten. Sådan kan man komme hinanden lidt mere ved.

Selv hvis man har pakket retten væk, så kan det være, man bliver sulten igen senere i løbet af natten, og så er det jo heldigt, at man stadig har den.

More articles