Tricket til at opnå zen-tilstand, mens du fisker

16 september 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Måske snubler du lidt over ordet “zen” og tænker, at det da må være noget religiøst noget, og det er da også fra den buddhistiske verden, at dette udtryk kommer fra.

Men vi skal ikke til at prakke dig noget religion på, men mere forklare dig, hvordan du ikke alene kan få en gid fisketur ud fra at have det bedste udstyr med, have provianteret, taget mad og drikkelse med, fanget de bedste fisk – om de skal spises eller smides retur igen – men også, så du kan opnå hvile i sindet udenfor.

For du kan sådan set udskifte “zen” med et udtryk som “meditation”, hvor du opnår en ro-vækkende tilstand, hvor du går ind i dig selv og slapper af og får koblet fra.

Mange mennesker tror, at denne kairos-tilstand skal opnås ved, at man isolerer sig derhjemme, sætter afdæmpende musik på, låser døren, sætter sig i lotus-stilling, messer nogle sætninger for sig selv og skal vente flere timer, før man slapper af fuldstændigt.

Men dette kan faktisk også opleves ude i det fri, hvor mennesket egentlig hører til, mens det begår sig med en aktivitet, der sender det tilbage til urtiden, hvor man faktisk skal være mere årvågen for at få det bedste resultat – såsom med fiskeri.

Heldigvis er man ikke afhængig af at fange fisk for at overleve nu om dage, medmindre du er på overlevelsestur.

Når du har sat den udvalgte madding på krogen, så kan du gentage denne proces med at vente på bid og kaste snøren ud flere gange og afvente respons.

Derude mærker du så naturens lyde, vinden eller manglen på samme, dyrenes bevægelser og lignende, mens du aktiverer dig med noget, der ikke kræver den store koncentration af dig.

Får du lov til at gentage dette længe, vil du efter vores erfaring langsomt opleve, at du kan slappe mere af og mærke dig selv, end du ellers gør i en travl hverdag.

Vil du begynde at fiske?

Så kan du lære mere her: http://fishing.dk/

Flere Nyheder