Traverskrav og service

04 July 2022 Marie Pedersen

editorial

En traverskran er en maskine, der er bygget op på skinner, som er monteret i loftet. På skinnerne sidder en talje med en eller anden form for løfteåg eller krog. Her kan du læse mere om traverskraner, og hvad du skal være opmærksom på, i forhold til at servicere maskiner af denne type.

Sådan bruges en traverskran

En traverskran egner sig godt til arbejde, hvor man skal flytte tunge genstande, der ikke kan løftes manuelt. Kranerne er ergonomiske og lette, og de er et innovativt tiltag i kranbranchen. Producenten KITO står bl.a. bag højkvalitets traversanlæg, og de kommer med mange års erfaring indenfor netop området løft og kraner.

Carl Stahl

Traverskraner kan bruges indenfor forskellige brancher, herunder lager og logistik, jern- og metalindustrien, træ- og møbelindustrien og medicinalindustrien. De fleste traverskraner har en løftekapacitet på op til 1600 kg, og er rimelig mobil, qua skinnerne i loftet.

De har derfor en god rækkevidde, og er ofte nemmere at benytte, end almindelige kraner, uanset størrelsen på disse. Hvis du overvejer at anskaffe dig en traverskran, så kig først på hvilke behov du har, og vælg derefter den type kran, der passer til dig. Du kan læse mere om traverskraner på Carlstahl.dk 

Service af maskiner og hjælpemidler

Af sikkerhedsmæssige årsager, er det vigtigt at man får serviceret sine maskiner eller hjælpemidler jævnligt. Det bør som minimum gøres hvert år, og gerne oftere. Især hvis der er tale om løfteudstyr eller faldsikringsudstyr, som i øvrigt skal sikres hver gang, man skal bruge det.

Dette skyldes, at det kan være forbundet med store konsekvenser, hvis man f.eks. ikke har opdaget slid eller defekt udstyr, inden man tager det i brug. I nogle tilfælde kan man selv foretage det årlige tjek, men kutymen er, at man får en ekstern professionel til at foretage tjekket. Det anbefales at få udstyret tjekket hos én, der er certificeret inden for kraner og løftegrej. 

More articles