Træn altid med de rette håndvægte

17 august 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis du bare har set en enkelt tegnefilm eller humørstribe om at være maskulin og muskuløs, så er det ofte noget med, at man skal vise, at man kan løfte de største og mest voldsomme håndvægte for at overgå hverandre.

Der er en grund til, at den slags kun finder sted i fiktionens verden, for det er ikke sundt at udøve den slags konkurrencer.

Man skal starte der, hvor man føler sig tilpas, og så kan man eventuelt opbygge derefter, så man efterhånden træner med tungere og tungere håndvægte.

Men ingen forsøger sig med at bestige de højeste bjergtinder, før de magter at kunne cykle ned at handle først.

På samme måde skal du vælge de håndvægte, der måske ikke ligefrem er til børn, men hvor du ved, at du kan overkomme at træne med dem i en rum tid og uden, at det føles helt uoverkommeligt.

Det er klart, at hvis det er nyt for dig at træne, så kommer det nok til at gøre ondt og give meget sved på panden, men efterhånden burde du vænne dig til det.

Godt nok siger man, at smerte blot er svaghed, der forlader kroppen, men man skal heller ikke presse kroppen for hårdt, for så ER den smerte tegn på, at du gør det forkert.

Det kan så både være den måde, hvorpå du træner med håndvægtene, som det kan være størrelsen på de håndvægte du bruger.

Du ender ikke med at få store “bøffer” sådan lige med det samme, så du skal ikke skamme dig over at købe små håndvægte nede i butikken eller bruge nogle mindre nede i træningscenteret.

Det handler om dig og ikke, hvad andre tænker om dig i den henseende.

Husk også at træn resten af kroppen med, så hele din krop bliver rørt.

Det ser dumt ud med store arme, men tynde ben.

Flere Nyheder