Ting kan sætte en kæp i hjulet for at gennemføre en nedbrydning

27 December 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er soleklare ting, der kan gøre, at man ikke kan gennemføre en nedbrydning, eller at man er nødt til at udsætte den.

Det kan være sådan noget simpelt som, at man ikke har de rette maskiner på dagen, eller man ender med, at nogle af dem går i stykker, så man må holde en utilsigtet pause, før man kan starte op igen.

Måske kommer der et værre stormvejr, som man ikke lige havde set komme, så det bliver for farligt at gennemføre den nedbrydning rettidigt og ordentligt.

Sådan noget som en manglende tilladelse eller andet papirforvirring kan også gøre, at man måske ender med at stå i stand by til at starte nedbrydningen, selvom man egentlig havde kørt projektet i position.

Men der er også de tilfælde, som man måske ikke lige havde kalkuleret med, eller som man troede, der var sådan en lille sandsynlighed for, at der ville ske, som hindrer den nedbrydning.

Man må indstille den nedbrydning

Vi siger, at man skal lave nedbrydning i Ringkøbing, og der er tale om en bygning, der står tom, som skal nedbrydes helt og til sidst fjernes, så man kan bygge nyt på stedet.

Man har egentlig tømt bygningen for møbler med videre, og man har lukket for strømmen og vandet, men måske finder man alligevel et lukket kredsløb, hvor der er strøm i.

Så må deaktivere det, før man kan nedbryde videre, for ellers er det for farligt at arbejde her.

Et sjældent eksempel kan også være, at når man bryder en væg ned, så man finder et hemmeligt rum eller et glemt skattekammer.

Så er man nødt til at undersøge det nærmere og måske revurdere nedbrydningen, hvis man pludselig skal anskue bygningen anderledes, end antaget.

Måske gemmer undergrunden på noget arkæologisk, hvis man kommer til at nedbryde så langt ned, så man også må indstille det grove arbejde.

More articles