Stenslag kan desværre blive lavet med vilje

16 April 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du er kørt til reparation af stenslag i Thisted, da det var nemmest og mest nærliggende for dig at få fikset de problemer med bilruden.

Havde det så bare været et hændeligt uheld, at der kom sten på din bils ruder, for så var det ærgreligt, at man skulle af med de penge – medmindre en forsikring dækkede det – men så kunne man hurtigt komme videre.

Nogle gange kan man endda også reparere stenslag på stedet, hvor det er sket grundet den moderne teknik!

Nogle gange kan det være svært at bedømme, om det stadig er muligt at se ud gennem foruden, så det ikke er forbudt at køre rundt i den her bil, men hvis man tvivler, så skal man have det ordnet.

Uanset hvad er det irriterende, når man skal have ordnet den slags stenslag, og et enkelt af slagsen kan da være rigeligt, da det kan brede sig og give ridser og revner i ruden.

Dit stenslag er tilsigtet

Langt de fleste stenslag kommer af, at man kører på en vej, hvor der er småsten, og hvis man så kører hurtigt, så kan vedkommende foran en eller en selv komme til at slynge sten op på ens bilrude.

Det kan give et chok, når man hører, stenen rammer ruden, men ellers sker der jo sjældent mere.

Det er oftest de mest primære grunde til, at der sker stenslag, men i nyere tid har man også set, at det er blevet “morsomt” for nogle møgunger at se, om de kan ramme de hurtigtkørende biler nede på motorvejen, når de selv står på en motorvejsbro.

Sådan nogle store sten kan virkelig gøre stor skade og ende i dødsfald, men selv mindre sten kan være farlige.

Derfor oplever man også, at uvorne unger kaster med småsten mod biler for at se, om de kan ramme.

Og der går ligefrem konkurrence i det!

More articles