Spis sundt og undgå huller

10 december 2018 Lykke Holzmann Søby

editorial

Tandlæger over hele verden er vilde for at fortælle dig om, hvordan du undgår huller i tænderne. Med den rigtige diæt kan du selv gøre rigtigt meget for at undgå huller.

Kalcium

Calcium har længe været kendt for at være godt for tænderne. Ud over at genopbygge tænderne, så hjælper kalcium os også med at producere mere spyt, og sætter mineraler tilbage på dine tænder, som du måske har mistet fra at spise.

De fleste mennesker antager, at mejeriprodukter som mælk og ost er de bedste kalciumkilder til mad, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. Der er mange mennesker, der er laktoseintolerante overfor mejeriprodukter, og konventionelt opdrættede mejeriprodukter indeholder hormoner og antibiotika, der ødelægger enhver potentiel mineralfordel. Disse produkter bør undgås. Overraskende er skaldyr som laks, østers, muslinger og rejer også gode kilder til kalcium, ligesom plantebaserede fødevarer som broccoli, nødder, blomkål, figner og oliven også er det.

D-vitamin

D-vitamin fungerer fmere som et hormon end en traditionel vitaminkilde. Det styrer kroppens evne til at absorbere kalcium og fosfor, så selvom du supplerer med disse mineraler i et forsøg på at forbedre din mundhygiejne er det hele stort set spildt, hvis du ikke også får masser af D-vitamin.

At bruge tid i solen er den bedste måde at øge D- vitamin niveau på, men D-vitamin D findes også i svampe, æggeblommer og fisk som laks og sardiner.

Magnesium

Magnesium er ansvarlig for talrige processer i kroppen. Magnesium styrer balancen af ​​andre næringsstoffer i kroppen – herunder fosfor og kalcium – som, når de ikke er tilsteder, faktisk kan fremme demineralisering af tænder.

Spis også: Squash frø, kakao grøntsager og avocado for at få magnesium.

Hvis du har brug for flere gode råd om hvordan du forbedrer din tandhygiejne og undgår huller, så er det en god idé at besøge en tandlæge. Kontakt https://plus1.dk/ i København – De har masser af tips og tricks til dig og dine tænder.

Flere Nyheder