Spar ikke på tandplejen: Tandlæge i Horsens

14 October 2022 soes Svane

editorial

Mange danskere sparer på tandplejen, og det kan have katastrofale konsekvenser. Tandlægeregningerne kan hurtigt løbe op, hvis man ikke går til tandlægen regelmæssigt. I denne artikel fortæller vi om de vigtigste grunde til at prioritere sin tandpleje højere.

Din mundhygiejne hænger sammen med din generelle sundhed. Derfor er det vigtigt at passe på dine tænder og dit tandkød. Hvis du ikke gør det, kan du risikere at få alvorlige sundhedsproblemer som f.eks. hjertesygdomme og slagtilfælde.

Besøg din tandlæge regelmæssigt

Det er vigtigt at gå regelmæssigt til tandlægen, fordi de kan opdage problemer tidligt, før de bliver mere alvorlig. Det betyder, at du kan få behandling, før det bliver for dyrt eller smertefuldt. Hvis du forsømmer dine tænder, kan det føre til dårlig ånde og karies, men også mere dyre og smertefulde tilfælde, f.eks. rodbehandlinger, eller udtrækning af tænder.

tandlæge

Tandlægeskræk

Hvis du lider af tandlægeskræk, eller er bange for tandlægen, er der måder at overvinde din frygt på, så du kan få den tandpleje, du har brug for. Lad ikke lade tandlægeskræk afholde dig fra at passe på dine tænder. Søg hjælp hos din tandlæge eller en psykolog, hvis du har brug for det. Din mundhygiejne er for vigtig til at blive forsømt.

Vælg en tandlæge, som har forstand på tandlægeskræk, de fortæller dig hvad de gør, hvorfor de gør som de gør, og hvad der videre skal ske, så du altid er forberedt, og har mulighed for at sige fra, hvis det bliver for meget for dig.

Kæbeproblemer

En tandlæge kan også hjælpe dig med eventuelle kæbeproblemer. Hvis din kæbe klikker, eller du har smerter efter at spise hårde ting, kan du med fordel vælge en tandlæge i Horsens, som har en kæbekirurg tilknyttet. En kæbekirurg vil kunne hjælpe dig videre, så du både kan passe på dine tænder, men også din kæbe. 

More articles