Sorte træterrasser – mere end et modelune

06 July 2021 Astrid Pedersen

editorial

Skal boligen beriges med en ny træterrasse? Så bør du overveje at få den malet sort.

Hvornår skal jeg vælge en sort terrasse?

Selv om det er normen er det langt fra givet at en træterrasse skal være naturfarvet.

De fleste bolig ejere foretrækker den naturlige farve i træværket – og denne er da i de fleste tilfælde også rigtig køn og passende. Men i mange tilfælde vil en sort træterrasse faktisk være rigtig flot.

En sort terrasse kan stå i lækker kontrast til hvidmalede eller kalkede vægge, eller til et hus opført i hvide mursten – de såkaldte kalks sandsten – som især var voldsomt populære i forbindelse med opførelse af tressernes og halvfjerdsernes parcelhuse.

Et sort træhus, som for eksempel et klassisk dansk sommerhus, kan også komme til at fremstå mere helstøbt med en sort terrasse. Og endelig er der rigtig mange fordele forbundet ved at lade terrassen bejdse sort.

En sort terrasse vil hurtigere optage varmen fra solstrålerne. Det betyder at fordampningen øges. Slut med våde terrassebrædder efter et regnskyl – væden forsvinder i bogstavelig forstand som dug for solen med en sort terrasse.

En bejdsning vil beskytte træværket mod indtrængende fugt og anden form for slitage. Og så vil trædækket på en sort terrasse altid føles varm og behageligt under fødderne.

Hvem kan bygge en sort terrasse?

Hvis du leder efter en dygtig tømrer på Sjælland som kan forestå design og opførelse af din nye træterrasse kan du med fordel vælge tømrermester Andreas la Cour. Andreas la Cour er manden bag Kun Terrasser ApS – et dansk firma som udelukkende beskæftiger sig med at bygge flotte og unikke træterrasser. Med en træterrasse fra Andreas la Cours hånd er du garanteret en terrasse som kan holde i mange år, og som med sikkerhed vil føje stor værdi til din bolig. Find din nye træterrasse på kun-terrasser.dk

More articles