Smukt gulv påny med en gulvafslibning

28 august 2019 Astrid Pedersen
Smukt gulv påny med en gulvafslibning

Et ubehandlet trægulv, eller et trægulv, som er behandlet med lud, sæbe eller olie, er typisk meget smukt i overfladen. Det rene træværk skinner tydeligt igennem, og gulvet føles behageligt at betræde. I modsætning til et malet eller lakeret trægulv føles et trægulv, som er behandlet med en af de såkaldt ikke forseglende behandlinger, nærmest varmt og blødt under fødderne. Men et trægulv af denne type, som blot får lov at passe sig selv, vil hurtigt komme til at fremstå trist og mat i overfladen.

Denne type trægulv er nemlig typisk mere art og har sværere ved at modstå påvirkninger fra omgivelserne. Et lakeret eller malet trægulv er indkapslet i maling, lak eller fernis – et sæbe eller olie behandlet trægulv nyder ikke samme grad af beskyttelse, da disse behandlingstyper ikke lægger sig oven på træværkets overflade, men i stedet trænger ned i den, og danner en hinde ved at mætte træets fibre med fed sæbe eller olie.

Denne hinde skal styrkes og vedligeholdes gennem hyppig gulvvask med særlig sæbe, som holder fibrene mættede og derved forstærker hinden. Forsømmes denne procedure, har man balladen – fibrene vil tørre ud og efterlade træværkets overflade sårbart og ubeskyttet. Spildte væsker vil suges op i de udtørrede træfibre, og vil danne grimme skjolder og pletter, som du hverken kan tørre eller skure væk. Støv og skidt vil nemmere kunne trædes ned i gulvet, hvor det vil aflejre sig i overfladen og give anledning til det karakteristiske matte og grå look, som kendetegner et slidt trægulv. Og solens skarpe lys vil få den smukke, lyse overflade til at falme og gulnes.

Få dit lækre gulv igen med en professionel gulvafslibning

Disse overfladiske skønhedspletter lader sig måske ikke fjerne ved almindelig gulvvask – men der skal faktisk ikke særligt meget til for at få bugt med dem. Din lokale gulvmand kan hjælpe dig med et tilbud på en billig gulvafslibning – læs mere på jigulvservice.dk

Flere Nyheder