Slip for strygejernet!

05 August 2019 Pia Nielsen

editorial

Pak strygejernet væk sammen med frustrationerne over bunkerne af strygetøj. Brugen tøjdamper i stedet. Den geniale opfindelse sparer dig for uanede mængder af både tid og besvær, når skjorter, kjoler og bukser skal glattes ud. 

Hvordan virker en tøjdamper?

En lille beholder fyldt med vand sættes i kog, når du trykker på tænd-knappen på din tøjdamper. Efter få sekunder begynder der at komme varm vanddamp ud af mundstykket på det støvsuger-lignende rør. Du holder mundstykket hen over det tøj, der skal udglattes og vupti: Krøllerne er væk. Så enkelt er det faktisk. 

Det kræver en smule tilvænning af bruge en tøjdamper, hvis du er vant til at bruge strygejern. Instinktiv har man lyst til at presse mundstykket mod tøjet, som man gør med et strygejern. En umulig opgave, når tøjet hænger vertikalt på en bøjle uden en fast baggrund. Efter kort tid vil du opdage at vanddampen fra mundstykket gør arbejdet for dig, så det handler udelukkende om at holde dampen på tøjet. Jo længere tid du holder mundstykket foran tøjet, jo varmere bliver det, og jo bedre udglattes krøller på kraftigt tøj. 

Væk med pressefolder og besvær

Hvis du elsker pressefolder i bukser og på skjorteærmer, og hvis du sætter en stor ære i at have en masse besvær med komplicerede kjoler og umulige designer, så er det ikke en tøjdamper, du skal have. Så skal du beholde dit gode, gamle strygejern. 

En tøjdamper giver dig ikke de velkendte pressefolder, der med tiden bliver til hvide slid-linjer på cowboybukserne eller langs skjorteærmerne. Og så tager det ikke 100 år at stryge den fine kjole med plissé og specielle syninger. En tøjdamper udglatter 3-dimensionelt, det vil sige, at tøjet udglattes, som det hænger på bøjlen. De fleste tøjdampere har en integreret bøjle og klips, som du kan hænge eller klipse tøjet fast på. 

 

More articles