Slidstyrke og holdbarhed med epoxygulve

11 April 2022 Maya Hindsberg
image

editorial

Epoxy er et bindemiddel og et kraftigt et af slagsen. Det giver et gulv, som har en slidstærk overflade. Dette skyldes, at det består af to komponenter, en base og en hærder.

Epoxy er særligt godt, hvis du skal have lavet gulv i din garage, køkken eller andre typer af gulve, som har brug for at være slidstærke, og som skal være lette at rengøre. Dette er også grunden til at så mange værksteder, og fabrikker har gjort brug af dem. Hvis du selv ønsker at påføre epoxyen, skal du blande de to komponenter sammen, og derefter arbejde hurtigt da malingen hærder hurtigt. Du har ca. 1-2 timer før den er helt hård.

epoxy

Hvilke overflader kan du bruge epoxy på?

Epoxy er særligt godt til gulve, som bliver udsat for en del trafik og slitage. Det kan være alt fra en garage til et værksted, atelier, køkken eller badeværelse. Du kan bruge epoxy på langt de fleste typer af gulve, men det anbefales at gøre på hårde materialer som beton, cement eller klinker.

Når du vælger et epoxygulv, så vil dit gulv kunne modstå ting som olie og terpentinbaseret maling, kemikalier, vand og fugt, gulvvarme og ikke mindst slid og industrielt arbejde. En anden grund til at vælge epoxy som materiale til dit gulv er, at det også bliver ultra let at gøre rent. Du kan nemt gøre det rent med klassiske rengøringsmidler købt i et supermarked. Fordi epoxyen ligger en kraftig overflade uden fuger og revner, så kommer rengøringsarbejdet også til at gå nemmere.

Epoxygulvet er altså for dig, der gerne vil have et slidstærkt gulv, der er nemt at rengøre og som måske gerne ville kunne gå lidt kreativt til sit gulv. Epoxy findes nemlig i et væld af forskellige farver, så du kan få lige det gulv du drømmer om.

More articles