Skøjter til to forskellige ting

01 april 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis man nævner “skøjter” for dig, hvad tænker du så på?

Det kan nogle gange komme lidt an på, hvad man har dyrket som lille, men måske også, hvad det er for en sport, som man kan lide for tiden eller altid har fulgt.

Derfor kan det ændre sig med tiden, som ens interesser skifter.

Mange danskere har nok prøvet at stå på skøjter med hjul under som små, om det var inliners eller dem med to par hjul ved siden af hinanden.

Det er ikke så mange danskere, der dyrker den slags, når de bliver ældre, for selvom man kan dyrke professionel sport med den slags, så er der ikke så mange, der gør det.

Det er mest, når de bliver ældre, at de genopfinder den interesse, når de skal lære deres børn at stå på skøjter – det er også en god måde at lære at holde balancen på.

skøjter

Hvilke slags skøjter genkender du bedst?

Kommer man længere nordpå i verden eller i de koldere egne, så er det en helt anden sag.

Her har man skøjter, som man kan bruge på is, såsom den her type: https://hockeyshop.dk/skoejter/ .

Her er det noget, man dyrker i større omfang, hvor der er mange former for sport, som man kan dyrke med den slags, og man kan endda overføre mange velkendte sportsgrene til at foregå på is.

Heroppe er skøjter også noget, som man har brugt til at jage med, så der var stort behov for, at man lærte at stå på skøjter tidligt i livet, og så holder man det ved lige, fordi man har brug for det.

Det er ikke en lige så stor nødvendighed længere, men traditionerne holdes ved lige, så man virkelig bruger skøjter i mange forbindelser, og det er en hel nationsport at bruge skøjter på den ene eller anden måde.

Flere Nyheder