Skift vinduer nu – det betaler sig!

31 juli 2019 Pia Nielsen

editorial

Det er nu, du skal slå til, hvis der er planer eller blot overvejelser om at få nye vinduer. Den store investering bør foretages, når det kan betale sig – og det kan det lige nu!

Der er penge i det…

Med nye vinduer sparer du ikke kun på varmeregningen, når de kolde måneder lige om lidt banker på døren, du sparer også på nedslag i salgspris, når huset engang skal sælges. Du ville sikkert selv tøve en kende med at købe et nyt hus, hvis alle vinduer var gamle og stod for udskiftning – det ville en køber af dit hus eller din lejlighed med garanti også, så investering i nye vinduer og døre betaler sig altid i længden. 

Nye vinduer og døre kræver desuden langt mindre vedligehold – trævinduer skal ikke males så ofte og processen er langt nemmere med nye vinduer end ved gamle. Trævinduer med aluminium på ydersiden kræver næsten ingen vedligehold, og plastvinduer kræver ikke andet end en våd klud i ny og næ. Tid er penge, så brug tiden på noget andet end at vedligeholde gamle vinduer – udskift dem nu. 

Inden året er omme

Vælger du at få udskiftet vinduerne inden året er omme, opnår du flere fordele: For det første undgår du vinterens store varmeregning, for det andet kan du nå at få håndværkerfradrag for 2019. Fordi det endnu er uvist om håndværkerfradraget fortsætter i det nye år, er det nu, du skal slå til, hvis du gerne vil kunne trække håndværkerens dyre løn fra. 

Kniber det med finanserne lige her og nu, kan du overveje at optage et realkreditlån på baggrund af den værdiforøgelse, der kommer i din bolig ved udskiftning til nye vinduer. I mange tilfælde vil din friværdi ende med at være større end lånet til vinduer. Grib chancen nu og nyd vinteren med tætte, vedligeholdelsesfrie vinduer, der sparer på din varmeregning. 

 

Flere Nyheder