Skal du have flere juletræer derhjemme?

11 november 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Et lidt moderne udtryk lyder, at traditioner faktisk bare er gruppepres fra døde mennesker, og måske kan der være noget om snakken, men ved rigtig store højtider kan forventninger til alt fra detaljerne, maden, gaverne, opdækningen, pynten og alt det andet variere meget fra person til person.

Vi taler selvfølgelig om juletiden, for selv de mennesker der siger, at de ikke kan lide julen, mener egentlig hovedsageligt bare, at de måske ikke magter al ræset med at købe gaver, og at de skal bombarderes med reklamer for julen så tidligt på året.

Så det bliver en dyr fornøjelse, og bagefter skal man holde nytårsmiddag og slutte det hele af med begyndelsen igen i form af januar-udsalg.

Men stadig har de samme mennesker måske inderst inde håb og tanker om, hvad der på julebordet til juleaften, eller hvad der er af selskabslege mellem jul og nyt og måske endda til julefrokoster med videre.

Specielt børn går meget op i for eksempel at pynte juletræerne, og os voksne prydes jo af at se et flot juletræ, der jo næsten er noget af det første, vi tænker på, når vi skal forestille os juleaften.

Helt ærligt, hvad er julen uden et juletræ?

Men måske kan man i den større familie ikke blive enige om, hvordan det skal pyntes det ene juletræ, man plejer at have, men omvendt bor man måske nu så stort, at der er rigeligt med plads til at have flere juletræer under det samme tag.

Når man endda får fat i juletræerne fra nogle, der køber juletræer engros, så kan man ofte være heldig at spare penge på at købe flere på samme tid.

Så kan man anskaffe sig flere juletræer, hvor man kan sætte forskellige familiemedlemmer til at pynte dem, som de ønsker det – det kræver bare en del julepynt.

Flere Nyheder