Skab forandringsledelse i små skridt

25 februar 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan være svært at skabe omstilling bare med et knips med fingrene, og det er jo ikke bare via et møde i firmaet, at man lige bliver enige om, at man skal skabe en større form for forandringsledelse på stedet.

Man kan nok sætte så mange ord på det og endda nedfælde det i mere eller mindre officielle dokumenter, og selvom det giver mening for det fleste, hvad det indeholder rent teoretisk, så er det svært at omsætte til praksis.

For hvordan gør man lige den slags, hvor det hele skal spejlvendes og vendes rundt på hovedet?

For nogle mennesker bliver det måske ligefrem angstprovokerende, at man skal til at vænne sig til nogle andre processer på ens arbejdsplads, end man er vant til, også selvom man godt kan se det praktisk i det, så man kan fremtidssikre end arbejdsplads.

Derfor er det ikke alene bidende nødvendigt, at man sørger for at have alle folk med i processen, så de forstår, hvad der nu skal ske, men man bør også tage det i bider.

Det kan godt være, man som ledelse har indset, at der skal andre boller på suppen, fordi man er radikalt bagud i forhold til andre firmaer, men det nytter ikke, hvis man forsøger at lave et større paradigmeskift fra den ene dag til den næste.

Man er nødt til at implementere små led og så se dem vokse, indtil de er rodfæstede, så man kan kaste sig over næste skridt, der skal hægte sig på det forrige.

På den måde skaber man den bedste forandringsledelse, da man bygger fundamenter videre på noget, der langsomt bliver stabilt, end at man kaster sig over noget usikker grund, hvor man dårligt kender forrige led, før man går i gang med det næste.

Dette gør det også nemmere at arbejde med det sædvanlige i ens firma, mens man tilbyder sig det nye.

 

Flere Nyheder