Skab din egen øl med et bryganlæg

06 marts 2020 Astrid Pedersen

editorial

Ølbrygning er en populær hobby i Danmark – så populær, at et hjemmebryggeri nærmest er hver mands eje. Det er blevet nemmere at få fat i det rette udstyr og tilbehør til ølbrygning i de mange online shops, som skyder op rundt omkring. Men for begynderen kan det godt være svært at finde det rette brygudstyr.

Begynder sættet – det rette valg til nybegynderen

Er du ganske ubekendt med ølbrygningens ædle kunst, og har du aldrig før prøvet at brygge dit eget øl? Så bør du starte med et billigt begynder sæt til ølbrygning. Du kan finde et godt begynder sæt hos Albryg, hvor sættet fås i to varianter – basis og deluxe. Begge varianter indeholder de mest nødvendige ting til brygning af øl – og bruges begynder sættet sammen med et Brew Kit, kan du være sikker på et godt resultat

Bryganlæg – når du er kommet videre

For dig, som allerede har prøvet at brygge øl ved hjælpe af et begynder sæt og diverse Brew Kits, og dermed har et grundlæggende kendskab til brygge processen, kan et mere avanceret bryganlæg anbefales. Et bryganlæg er et stykke apparatur med en noget højere kapacitet – op til halvfjerds liter – og mange flere indstillings muligheder end begynder sættet.

Med en semi professionel bryganlæg kan du meget lettere selv styre processen og dermed sætte dit eget personlige præg på slut resultatet. Du kan for eksempel eksperimentere med temperatur, gærings tid og ingredienser for at give dit hjemmebryg sin helt egen smag, styrke og karakteristik. Og så er det, at ølbrygning for alvor bliver sjovt!

Hvilket bryganlæg skal jeg vælge?

Hos Albryg finder du et stort udvalg af lækre bryganlæg fra producenter så som Grainfather, Brew Monk, Braumeister og Beacon. Du kan se dem alle, og bestille bryganlæg og brygudstyr online, på albryg.dk

Flere Nyheder