Savner du en god møbelsnedker

Min kære morfar var jo møbelsnedker. Og jeg husker dengang jeg fik lov til sådan at sidde inde i selve hans snedkerværksted og kigge på ham når at han arbejde med træet. Han målte samt slibede også med stor passion. Og det var jo ganske interressant sådan at kigge på hvorledes han nu kunne lave alle de flotteste sager, ud af et enkelt stykke træ. Og jeg blev da overbevist omkring selv at uddanne mig som møbelsnedker. Det viste sig så at hele den smarteste måde at blive til en møbelsnedker på faktisk er sådan ved et af deres AMU kurser. Disse AMU kurser de giver mig alt det jeg nu har brug for selv at vide omkring det. Da jeg blev gammel nok så skrev jeg mig af den grund op til nogle flere AMU kurser.

Men det grundlæggende af alle mine nye AMU kurser var ret kedeligt. Dette bestod jo faktisk kun af alt det almindelige viden for at være møbelsnedker. Altså hvilke typer træ der nu eksistere samt hvorledes man bedst håndterede det træ. Og alt det havde jeg jo lærte enten af min kære afdøde morfar, eller måske selv læst inden jeg begynde på kurset. Så ikke lige alle af deres AMU kurser er lige lærerige. Men jeg fik nu meget søde ord med på vejen for min egen store viden, samt klare mig godt i alle de små prøver vi nu fik i løbet af kurset. Men jeg følte mig ikke som en normal møbelsnedker. Jeg manglede jo stadig sådan at arbejde mere dybdegående med selve træet samt udarbejde sådan noget fra bunden. Dette det fik jeg jo mulighed for ved allerede det følgende af alle vores AMU kurser.

Det 2. af mine AMU kurser var jo en del mere håndgribeligt. For vi lærte om sådan at bøje noget krydsfiner. Det viste sig at være meget besværligt. Det kræver den rigtige maskine samt et mål omkring hvorledes det nu skal bøjes. Man tilføjer jo damp til selve træet, hvorefter det pludselig bliver helt blødt. Herefter ligges det godt i pres for at få lige den rette form. Når krydsfineren tørrer igen så beholder det denne ønskede form. Af alle AMU kurser jeg har forsøgt, var det her det sværeste at lave. Og vi prøvede alle adskillige gange før at vi rigtig fik formet det korrekt. Men det hårde arbejde det betalte sig også i den sidste ende. Fordi her der lærte jeg jo at bøje krydsfiner lige som jeg nu ønskede det. Det var jo en ting som min kære afdøde morfar jo aldrign selv havde arbejdet med før. Men det gav jo pludselig en stribe helt nye muligheder når det kommer til design. Og jeg følte mig mere som en rigtig møbelsnedker selvom jeg nu stadigvæk manglede sådan at kunne lave sådan et komplet møbel. Dette fik jeg jo en chance for at gøre ved det sidste af alle mine AMU kurser.

Fordi jeg var jo lang om længe ankommet til netop det af alle deres AMU kurser hvor vi skulle lavet et møbel. Vi havde både lært om træ, samt vi havde også lært at bøje krydsfiner.  Og nu der skulle jeg jo så bevise at jeg selv var rigtig møbelsnedker. Jeg tegnede en hel stol i noget krydsfiner. Og her udnyttede jeg hvorledes krydsefiner er ganske stærkt med de rigtige former. Herefter noterede jeg præcis hvor mange forskellige dele træ som jeg skulle bruge samt fik dem skåret godt til. Efter sådan en ganske succesfuld bøjning af selve træet lod jeg jo det torre godt, samt fik også det gjort parat til sådan at samle. På samme tid så fandt jeg også den rigtige beskyttende maling, plus sådan et polstret sæde som jeg så kunne bruge til selve min stol. Med denne komplette stol så følte jeg mig som en helt rigtig møbelsnedker. Havde det ikke lige været for disse AMU kurser, så havde jeg jo faktisk ikke kunne lave det her smukke møbel. Det var jo starten på min karriere med at være møbelsnedker. Nu der arbejder jeg jo kun med nogle møbler i formet krydsfiner.