Sådan laver du de perfekte kanelsnegle

Sådan laver du de perfekte kanelsnegle

De fleste, som har den mindste interesse i kagebagning, har prøvet kræfter med den berømte danske spise: kanelsneglen. Det er ikke fordi kanelsnegle er hverken særligt svære at bage eller umulige at forme, men fordi det er sådan en populær kage at bage til fødselsdage, uddeling i skoler, børnehaver og deslige, så får du her lidt tips og tricks til at fremstille de helt perfekte kanelsnegle.

Grundopskriften skal være i orden

Det er selvfølgelig afgørende, at grundopskriften er god og at der er det helt rette forhold mellem mel, mælk, sukker og gær. Det er den vigtigste regel, da det er selve udgangspunktet for de bedste kanelsnegle. Er der for meget mel i bliver dejen tør. For meget gær kan give en dårlig smag, mens for lidt kan give en ringe konsistens. Her finder du den bedste grundopskrift. Når grundopskriften er i orden, kan du begynde at forfine dine kanelsnegle med følgende tips.

Dobbelt op på fyld

Et tip, som er nemt at indfri, og som giver store resultater, er at lave halvanden portion fyld til en portion dej. Det giver dig lidt råderum til at fylde lidt ekstra på hist og her – og en vigtig ting at huske, når man laver kanelsnegle er, at man hellere skal have for meget end for lidt fyld – ellers bliver de kedelige og smagsløse. 

Jo tyndere, jo flere lag

Jo tyndere du kan rulle dejen ud, jo flere lag kan du få i din kanelsnegl – og jo flere lag, jo bedre afbalanceret kanelsnegl, fordi man så får lige dele brød og fyld i en mundfuld. Det giver en kanelsnegl, som er stærkere smagsmæssigt og som også har et mere sofistikeret og æstetisk udtryk.

æltning er altafgørende

Mange springer over hvor gærdet er lavest, når det kommer til at ælte dej. Men det skal man ikke, når man laver kanelsnegle, for æltningen er afgørende for at opnå den rette, luftige konsistens. Bager du ofte, kan du med fordel anskaffe en røremaskine, som kan klare det hårde arbejde for dig.