Sådan finder du en god parterapeut

20 september 2021 Steffen Hansen

editorial

Der kan komme tidspunkter i et forhold, hvor der skal arbejdes med kommunikation og prioritering af hinanden. Hvis der er krise i et forhold, kan i få hjælp til at finde hinanden igen. Hos en parterapeut vil i få gode råd til, hvordan i kommunikerer bedst med hinanden og finder kærligheden på ny. I dette indlæg vil vi komme med råd til, hvorfor parterapi kan være en god mulighed for dig og din partner. Og hvordan i finder en, der kan hjælpe netop jer.

 

 

Hvorfor parterapi?

Det kan være en god idé at få hjælp fra en, der kan se tingene fra en objektiv side. En, der kan rådføre jer gennem problemerne og stille spørgsmål til, hvorfor i agerer som i gør. En parterapeut vil hjælpe jer til at finde kærligheden igen, samtidigt med at i får værktøjer til, hvordan i håndterer kriser fremadrettet. Man siger, at nøglen til et godt forhold er kommunikation med hinanden. En parterapeut kan hjælpe jer, der har problemer med at snakke om følelser, mistet gnisten eller været hinanden utro. Der er tillid, der skal bygges op igen og det kan godt være svært at gøre alene. Hvis man gerne vil arbejde for sit forhold, kan en parterapeut hjælpe jer på rette vej. Om ikke andet kan parterapeuten få jer til at snakke om det, som går jer på. 

 

Find den rigtige parterapeut

Man skal have et godt forhold til sin parterapeut. De skal være objektive og ikke tage parti, ellers kan det være ganske ubehageligt for den ene part. De fleste parterapeuter vil skrive på deres hjemmesider, hvordan de vil hjælpe jer og skrive referencer til andre, som har modtaget terapi hos dem. Det kan være en god vejledning til valg af parterapeut. Ellers kan i også spørge en god veninde eller ven, om de har erfaring med en. Der er ikke noget skam i at opsøge terapi. Det viser, at man har en interesse i sit forhold. I kan læse anbefalinger af parterapeuter online, ved at google parterapi i områder tæt på jer. Her vil i også finde kontaktinformationer, så i kan eventuelt ringe og høre, hvad de tilbyder af rådgivning og behandlingsmetoder. 

 

 

Flere Nyheder