Sådan finder du den rigtige murer

04 februar 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Der har været murere i Danmark i snart 1000 år. De kom samtidig med behovet for at lave kirker, der var større og smukkere end dem man kunne lave af træ. Det var til at starte med munke fra det sydlige middelhav, der introducerede murerfaget i Danmark, hvor de til deres store glæde fandt at den lerede jord var ideel til at lave mursten af. Senere begyndte almindelige mennesker også at få bygget deres huse af mursten, da de var bedre til at holde på varmen i den kolde vinter. Der var et opgør mellem murerlauget og munkene og murerlauget vandt retten til murerarbejdet, imens munkene måtte holde sig til det religiøse. Den ældste kirke i hele Skandinavien der er bygget af mursten er Sct. Bendt og den ligger i Ringsted. 

Renovering af dit hus facade

Skal du have renoveret dit murstenshus, er det en murer du skal have fat i. F.eks. https://xn--srenryberg-0cb.dk/. Inden du starter med at få renoveret dit hus, er det en god ide at starte med at få det sandblæst. En sandblæsning fjerner al gammel maling, pus og kalk og efterlader murerne pæne og rene. Dermed er de langt nemmere at pudse op og resultatet bliver markant pænere, samt holder længere. Det er vigtigt at der er en periode imellem sandblæsningen og murerarbejdet, der giver murerne tid til at tørre. Får de ikke den tid, kan der risikere at komme fugt i boligen.

Inden du vælger en murer, er det en god ide, at få mere end en en murer til at komme og afgive et tilbud. Du har mulighed for at se firmaet an, samtidig med at du ikke risikere at få et tilbud, der er dyrere end det behøver at være. Husk at få tilbudene skriftligt, så du har mulighed for at sammenligne dem. Husk at tage forbehold for at der kan være forskellige arbejdsmetoder.

Flere Nyheder