Sådan får du et bedre indeklima

31 oktober 2019 admin

editorial

Det er vigtigt at have et godt indeklima, om det så er i dit eget hus, på din skole eller din arbejdsplads. Et godt indeklima er afgørende for helbred og velvære. Ønsker du at skabe et bedre indeklima, kan du læse med her.

 

Det er vigtigt med ventilation

 

Ofte er det ikke ret meget, der skal til for, at du kan skabe et godt indeklima. Du kender nok allerede til udluftning med gennemtræk flere gange om ugen, og ved derfor også, at det sjældent fungerer i en travl hverdag. Måske er du ikke så meget hjemme, og derfor slet ikke har mulighed for at lufte ud, eller at du direkte glemmer det, når resten af hverdagen skal løbe op i en højere enhed.

På arbejdspladsen bliver der heller ikke rigtigt luftet ud, og da slet ikke så ofte som der burde. Derfor kan det være en nem og god måde at anskaffe sig et ventilationsanlæg. På den måde bliver luften udskiftet hyppigt i løbet af dagen, og du og dine kollegaer undgår at luften bliver dårlig, tør eller fugtig, fordi i glemmer udluftning.

 

Varmegenvinding

 

Varmegenvinding, der også kaldes genvaks, er et avanceret ventilationsanlæg. Kort sagt fungerer anlægget ved at overføre varmen fra den luft, der suges ud af rummet, til den friske og kølige luft der kommer udefra. På denne måde får man både et godt indeklima, med hyppig luftudskiftning og en billigere varmeregning fordi varmen genbruges.

Dog kræver et sådant anlæg en del rørlægning, så anlægget kan føres rundt i bygningen. Et genvaks anlæg anbefales altså til dig der har et hus eller arbejdsplads, hvor der er uudnyttet loftsrum eller kælder, eller hvis det er et helt nyt byggeri.

Så alt i alt er det altså en god ide at sørge for et godt indeklima, om det så er i eget hus eller på arbejdspladsen. Synes du det er svært at sørge for, så tjek endelig om et ventilationsanlæg er noget, der kunne fungere for dig. Du kan læse mere om emnet på https://dit-indeklima.dk/.

Flere Nyheder