Sådan bliver du klar til jagt

28 September 2021 Steffen Hansen

editorial

Der er mange ting, man skal have styr på, hvis man vil til at gå på jagt. Derfor har vi sammenfatte dette indlæg, så du kan være godt på vej til at tage afsted på din første jagt.

Få et jagttegn

Det første og det vigtigste, hvis man vil på jagt i Danmark er, at man skal få et jagttegn. Hvis man ikke har et jagttegn, så er det ikke lovligt for en at tage på jagt. Derfor er det essentielt, at man tager sig tid til at få taget et jagttegn, og sætter sig ind i reglerne med det. Hvis man ikke gør dette, så kan man risikere at få en bøde.

Få våbentilladelse

Skal man have et våben i Danmark, så er det nødvendigt, at man har en våbentilladelse. Har man ikke dette, så kan man i værste tilfælde risikere fængselsstraf, fordi det er meget ulovligt at have et gevær uden. En våbentilladelse kan fås i forbindelse med jagttegn, og skal godkendes af politiet, før den er gyldig.

Køb det rette gevær

Inden du skal på jagt, så skal du finde et gevær der passer til dig. Der er forskellige størrelser, typer og ammunition, som man skal tage forbehold for. Derfor kan det være en god idé at tage forbi en forretning, som kan vejlede en på området, så man ikke går derfra med det forkerte våben.

Køb andet udstyr

Det er vigtigt, at man har udstyret i orden, når man skal på jagt. Dette inkluderer som eksempel en god jagtkniv, en jagtjakke, kasket og meget mere. Grundet til, at det er vigtigt at have det rigtige udstyr er blandt andet, at man skal kunne skjule sig i terrænet, men også at man skal kunne vise, at man er på jagt, og ikke et dyr der bevæger sig i skoven. Du kan finde en masse fedt jagtudstyr her: https://www.jagtkiosken.dk/da/

More articles