Rottebekæmpelse: Hvis du finder rotter på din grund

27 august 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Som husejer hvad enten det er et helårshus, et sommerhus eller blot en koloniejer er det dit ansvar at kontakte kommunen hvis du har mistanke om at der er rotter på din grund. Rotter er sundhedsskadelige og kan sprede sygdomme fra dyr til mennesker. Samtidig formere de sig med lynets hast og 2 rotter kan på få måneder blive til flere hundrede. Det er gratis at kontakte kommunen, som vil sende en skadedyrsbekæmper ud til din bolig.Det kan f.eks. være https://k9skadedyrservice.dk/. Du betaler for den service via din skat. 

Rotter i kloakken

Hvis du oplever at der lugter af kloak kan det skyldes at din kloak ikke fungere optimalt og du skal kontakte din lokale kloakmester og få foretaget en tv-inspektion af kloakken. Det er ikke noget du selv må og du skal sikre dig at det er en autoriseret kloakmester. 

Han vil gennemlyse dine kloakker og vil også opdage hvis det viser sig, at du har rotter i kloakken. Det kan være at der er et hul i kloakken, som så skal tættes eller lukkes.

Hvad kan du gøre for at undgå rotter

Der er flere ting du selv kan gøre for at minimere risikoen for at få rotter. En af dem er at minimere muligheden for mørke fugtige steder hvor de kan have en redde. Et andet område er at minske muligheden for mad. Har du æbler på grunden så husk at fjerne de nedfaldne æbler. Har du en kompost skal der ikke madaffald på komposten. Rottesikre din kloak med et filter, som du kan få sat op af din kloakmester. 

Det er også en god ide at gå huset igennem og sikre det. Der skal bare være en lille revne så kan rotten komme ind og ødelægge dit hus. En rotte kan klatre op af selv den glatteste og stejleste væg. 

Flere Nyheder