Pulsmåler til cyklister, der vil have mere ud af træningen

23 September 2020 Heidi Kirkebække

editorial

Mange sportsfolk vil hævde, at en pulsmåler er nærmest uundværlig, hvis man vil optimere sin træning. Og den kan være et ret nyttigt redskab at have, både hvis man har høje ambitioner for sin træning, og hvis man mest træner på hyggeplan og for at få den nødvendige motion.

De data, som pulsmåleren registrerer, når du cykler, kan du bruge til at analysere din træning og præstation og til at planlægge, hvordan du får mest ud af træningen fremover.

Pulsmåler, pulsbælte, brystrem… Hvad er forskellen?

Et pulsbælte er en pulsmåler, der, som navnet antyder, er udformet som en rem, man spænder rundt om kroppen. De fleste placeres omkring brystet, så pulsen måles lige over hjertet, men man kan også få pulsbælter, som er beregnet til at bruge om armen eller benet.

Somme tider kaldes pulsbæltet også en brystrem eller et brystbælte. Hovedformålet er det samme: Pulsmåleren måler din puls og giver dig dermed et billede af, hvordan du præsterer, og hvordan du kan træne mest optimalt.

Og det er ikke kun cykelryttere, som bruger pulsmålere. De er også populære blandt fodboldspillere, motionsløbere og mange andre sportsudøvere.

Hvilken pulsmåler skal jeg vælge?

Der findes et utal af forskellige pulsmålere; masser af forskellige mærker, modeller og kvaliteter.

Både Wahoo og 4iiii laver pulsbælter, som er gode til cykling, og som har masser af forskellige funktioner afhængigt af, hvilken model du vælger.

Nogle har bare brug for en helt simpel, standard-måler, som er præcis, driftsikker og uden for mange dikkedarer. For andre er det vigtigt, at der også er meget hukommelse i pulsmåleren, mens andre igen har stor glæde af at kunne koble deres pulsmåler til andre enheder.

Tag eventuelt en snak med forhandleren, hvis du er i tvivl. Han eller hun kan garanteret hjælpe dig med at finde ud af, hvilken pulsmåler der passer bedst til netop dit behov.

More articles