PTFE tape er ofte et vidundermiddel

15 september 2021 Jens Bomholt

editorial

Tape er en af det tyvende århundredets vigtigste opfindelser. Der findes næsten ikke noget, som ikke kan klares med tape. Sådan lyder en – måske lidt for sjov – talemåde, hvor der ofte er tale om for eksempel kendte former for tape som gaffer-tape.

En af de nye og revolutionerende typer af tape er PTFE tape, som har en lang række imponerende egenskaber, der gør denne form for tape yderst anvendelig i mange forskellige sammenhænge.

PTFE-hvad-for-noget, kunne man så spørge? Ja, det står helt enkelt for polytetrafluoretylen (forkortet PTFE) – eller måske med et mere kendt ord “teflon”.  Materialet udmærker sig ved sin modstandsdygtighed over for høje temperaturer, der kan opstå ved eksempelvis ophedede flader og arbejde med svejsning.

Tape kan mere end man tror

Tape er ikke bare tape. Der findes et væld af forskellige former for tape, som skal bruges til forskellige former for opgaver.

Tape er et genialt middel til hurtige og midlertidige reparationer af alle mulige materialer, som er gået i stykker eller er brudt sammen. Her kan tape holde sammen på to materialer, indtil det kan blive mere permanent repareret eller udskiftet. 

Tape er også en fast inventar i de fleste almindelige husholder, hvor materialet især bruges til indpakning af gaver og lignende. 

Men PTFE tape og lignende stærke og nye tape-typer er faktisk også brugt rigtigt meget i industrien og på en lang række virksomheder. Især virksomheder inden for industri og produktion, hvor stærke tape-materialer har en lang række funktioner, der ikke umiddelbart kan erstattes af andre materialer eller produkter.

Så med andre ord: tape er ikke bare tape. Og det tape man som almindelig forbruger kender har slet ikke den styrke eller de imponerende egenskaber, som for eksempel PTFE og andre revolutionerende taper har. 

PTFE tape er således fremtiden og et vigtigt produkt for mange virksomheder i mange år fremover. 

Flere Nyheder