Overvejelser om at blive børsnoteret som entreprenør

22 October 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nogle firmaejere siger, at man virkelig er blevet stor, når man skal børsnoteres. Det er noget af den højeste anerkendelse, man kan få, for det beviser, at man virkelig er blevet et stort firma.

Her skal man ikke tænke på det med, at man som chef bliver økonomisk uafhængig, man kan købe en dyr bil, et stort hus og så videre. Dette er bare personlige gevinster.

Det kan lidt sammenlignes med at vinde guld til OL eller få en Oscar: det er drømmescenariet for mange brancher og noget, som man øver og træner sig til, da det kun er meget sjældent, at heldet er den største faktor her.

Så som entreprenør i Silkeborg kan der måske være lang vej for at komme dertil, men det er jo slet ikke udelukket, at det kan lade sig gøre.

Det handler om hårdt arbejde at nå dertil, men det er bestemt muligt, hvis man har ambitioner og arbejder sig målrettet i den retning.

Dog sker det ikke for alle, men det handler ofte om, at man har det hele i munden og ikke arbejder for det. Man har ikke lavet forresearch eller lagt kortsigtede planer, men man kun har denne børsnotering for øje.

Dette ligger dog langt ude i det fjerne, og hvis man udelukkende har sådan et stort mål som ens succeskriterie, så bliver det stort bjerg at bestige, hvis man ikke glæder sig til de andre plateauer på vejen.

Det har dog også konsekvenser at blive sådan et stort firma, hvor folk vil udnytte dig på godt og ondt, der bliver mediebevågenhed, mange vil samarbejde med dig, mens andre bare glæder sig til at se dig knække sammen.

Derfor skal man heller ikke benægte den erfaring, som man er nødt til at få på vejen, for den kan være udslagsgivende for, at man kan holde til at blive børsnoteret.

More articles