Om muligt kan du omsætte noget skrot til noget brugbart

04 June 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der findes mange forskellige typer af skrot rundt omkring i landet.

Det kan være skrotmateriale i Odder, Skrotbiler i Holstebro, gammelt støbejern i København, forlagte el-ledninger i Aarhus og meget andet.

Men som bekendt kan man jo sige, at hvor en person ser noget, der ikke kan bruges til andet end at blive smidt ud og eventuelt genbrugt til noget andet og forbedret materiale efter en omformning, så kan det være, at en person ser uanede muligheder – eller bare er lidt smartere i optrækket og har overskud.

Forestil dig som eksempel at vi netop har at gøre med nogle skrotbiler for dette firma i Holstebro, som gerne vil bruge tiden på at sælge brugbare reservedele og så bortskaffe resten, fordi det ikke indgår som en del af deres produktionsstrategi.

Så kan det være, der er en person, som handler med jern og metal, kan se fordelen ved at udtage materialerne fra disse skrotbiler, som vedkommende så kan sælge videre med profit.

For skrotfirmaet er det måske ikke et anseeligt beløb nok til, at de gider udføre arbejdet, men hvis en anden person eller et andet firma kan se potentiale i det, så kan de måske få lov til for en slik at overtage, hvad der er tilbage af skrotbilerne, efter skrotfirmaet har kigget på det.

Så kan det andet firma sælge disse råmaterialer videre til forskellige firmaer, som skrotfirmaet ellers ikke ville have tid til, og som de så kan tjene en smule profit på.

En ting som kobber er for eksempel forholdsvis mange penge værd, så det kan betale sig at lede efter den slags metal og så sælge det videre – lovligt, vel at mærke – da der er en del penge at tjene her.

Disse to eksempel er så selvfølgelig blot et lille udpluk af, hvad man kan bruge skrot til.

Kan du se andre gode idéer til, hvad man kan gøre med skrot?

More articles