Når der er brug for en god lakering

05 June 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Ens bil kan have brug for en grundig omgang lakering, og så er det med at vælge, at det bliver gjort med den bedste form for lak til den bil, som du har.

Der findes mange forskellige typer at lak, som man kan vælge at få ens bil lakeret med, men det handler altid om, at man får benyttet en lak, som ens bil kan tåle, og at den bliver fordelt ligeligt og korrekt, så der ikke er områder, der er mere eller mindre lakerede end andre på bilen.

Og selvfølgelig skal du ikke lade en andens bil blive lakeret, hvis du har lånt denne, for selvom det er en fin gestus, så er det ikke garanteret, at ejeren af bilen vil have dette gjort, og så er det ikke lige til at få fjernet igen.

Desuden vil du så bare have spildt en masse penge til ingen verdens nytte.

Lakken skal også have sin tid til at sætte sig godt nok på bilen hele vejen rundt, så den skal så at sige have lov til at “tørre”.

Derfor skal man ikke direkte efter lakeringen fare ud på landevejen med bilen, og det skal man da slet ikke gøre, hvis det lige har regnet, eller det stadigvæk regner, så der er mudder og andet grums på vejene.

Det er nok også de færreste private mennesker, som selv har udstyret til at lakere med, da dette kræver en god afskærmning fra væg til væg og gulv til loft.

Desuden skal man dækkes godt ind med beskyttelsesdragt og maske, så man ikke indånder lakken, imens man arbejder med den.

Derfor kan det bedst svare sig, at man får professionelle lakeringsfolk til at gøre det for en, så man ikke selv skal ud at låne alt udstyret, sætte det op og tage det ned igen efter endt brug.

Og så har de personer også markant bedre styr på, hvad de laver, end du har.

More articles