Når chefen tager ferie fra et autoværksted

25 januar 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Får du også nogle gange at vide som chef mekaniker i Viborg, at du altså er gift så meget med dit arbejde, at konen nogle gange føler sig forbigået?

Du argumenterer så for, at du trods alt stiftede et mekanikerfirma, før du mødte hende, og stedet er trods alt familiens hovedkilde til indkomst, så det er klart, at du bruger meget tid på stedet og sætter høj pris på, at det fungerer sådan, som du ønsker det, så alt glider perfekt, og kunderne er glade for værkstedets indsats.

Dog er der meget snak om, at når du holder fri fra stedet, så skal du også være hos familien og ikke bruge tid på at tænke på firmaet – for det fremgår tydeligt, når dine tanker svæver væk

Det kan også undre for de andre, for autoværkstedet har ikke døgnåbent, der er andre til at tage sig af regnskabet, der kommer ikke kundehenvendelser midt om natten, der er SÅ vigtige, at de skal forstyrre din nattesøvn – men mest af alt skal du være hos familien.

Der er dog konsensus i hjemmet om, at når du så tager på en længeventet ferie fra autoværkstedet, så er du også med hos familien og har ikke tankerne i firmaet, for så kunne du lige så godt være blevet hjemme.

Så her kommer nogle udefrakommende gode råd til at koble helt fra som mekaniker under ferien:

Hvis firmaet stadig holder åbent, så sørg for, at andre tager dine opgaver på sig i den periode og KUN kontakter dig, hvis det er dødsens alvorligt.

Måske kan de andre ikke klare tingene så godt som dig, men de kan klare det lige så perfekt.

Holder firmaet lukket, så gør det samme: sluk for arbejdstelefonen, tjek ikke arbejdsmail og lad hovedet været slukket for tanker på værkstedet, som da du lukkede og slukkede for firmaet under ferien.

Flere Nyheder