Mindsk risikoen for et dårligt bilkøb

06 October 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Uanset om det er en billig brugt bil du kun forventer skal holde til næste syn eller om du er ude i en større investering, kan det godt betale sig at bruge tid på at lære om biltypen og evt. få en mekaniker til at kigge den efter. Er det en bil til 5000 kr. kan du måske overveje om det er besværet værd, men er det en bil der er markant dyrere, kan der være mange penge at spare ved at få den undersøgt og godkendt inden.

Du kan evt. få et autoværksted i Viby til at gennemgå den, så du er sikker på at der ikke er skjulte fejl og mangler ved bilen. Har du ikke mulighed for at få dem til at kigge den igennem inden du køber den, så få skrevet et forbehold ind i købsaftalen. Dermed sikre du dig at hvis der er fejl skal sælger betale regningen. Er der intet forbehold har du købt som beset.  

Lær bilen at kende

Inden du når så langt som at skulle ud og kigge på bilen, så start med at undersøge hvilke skader den typisk har. Er det skader der kræver dyre reservedele og mange timer hos mekanikeren eller er det nemme og billige skader der hurtigt kan ordnes. Hvad siger tidligere ejere af den type bil. Har de været glade for den eller har de fortrudt at de købte den. 

Står bilen hos en forhandler, så kast et blik på de andre biler der er til salg. Ser de flotte og velholdte ud eller ligner de nogle der mere høre til hos en skothandler. Hvis det sidste er tilfælde, bør du lede videre og finde en anden.

Husk også at køre en god lang tur først, så du lære bilen bedre at kende, inden du siger ja tak.

More articles