Man skal ikke have for mange og ej heller for mange testsubjekter i en test

26 juli 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Sovneksperterne.dk er gode til at lave test, og dem kan man sådan set lære meget af.

Noget af det, som vi skal lære dig her, som man både kan bruge, når man kigger efter test, der giver mening, og hvis man skal sætte ens egen test op, er, hvor meget og/eller lidt, man skal inkludere i en test.

For man kan sammenligne det med, når man skal vælge blandt nogle ting i det virkelige liv: Har man for mange valgmuligheder, kan man ikke finde ud af at vælge og går derfor efter det sikre valg; men har man for få valg, så føler man ikke rigtig, at der er tale om et ordentligt valg.

Det samme gør sig lidt gældende, når man skal lave en test, som der jo sagtens kunne tænkes at være med senge, hvor man skal spørge sig selv, hvor mange senge man skal have med i den test.

Hav det rette antal enheder med i en test

Dog er det klart, at hvis der kun findes et meget begrænset udvalg af nogle enheder, så må man nøjes med dem, for man ikke forsøge at presse noget ind i testen, som ikke passer ind eller kan sammenlignes.

Og med antallet her tænker vi ikke så meget over besværet med at få tingene frem til test, om det just er en seng eller en lampe.

Det er udelukkende slutresultatet, som vi ser på, og hvad forbrugerne kan bruge det til.

For har man for mange enheder med, så bliver det svært at danne sig et overblik som forbruger, og testen vil nok ikke blive gennemført grundigt nok.

Har man derimod for få enheder med, så kan man ikke rigtig sige noget konkret om dette emne, da man så næppe har taget et repræsentativt udsnit med, man kan fælde dom over.

Flere Nyheder