Lysstoffør kan man bruge til kunstinstallationer og stunts

29 November 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det skal lige siges, at de lysstofrør, som man ser brugt i stunts til for eksempel film, ikke er de samme, som man for eksempel kan købe hos mrperfect.dk, selvom det handler om at få dem til at ligne mest muligt.

Selvom man i én scene måske ser et ægte lysstofrør, så kan det i den næste scene, hvor det skal smadres i gulvet eller kastes på en person, være den falske udgave, men hvor klipningen gør, at man dårligt lægger mærke til det som seer.

For når sådan en lysstofrør går i stykker og knækker i utallige stykker, så ser det virkelig fedt ud – og det gælder både den falske og den ægte vare – og det er en effekt, som der er lettest at lave med den slags lamper, da det ikke er sådan lige til med runde pærer og lignende.

Desuden er de lette at holde i hånden, så man kan kaste eller slå med dem.

image

Lysstofrør ses i meget kunst

Det fører os videre til, at man kan opleve mange af de her lysstofrør blive brugt i kunst, og her mener vi specielt kunstinstallationer, hvor der er “liv” i dem, de kører i en serie, blinker eller måske endda er ødelagt for at sende et budskab via kunsten.

Man kan nemlig få disse rør til at blinke på en bestemt måde, eller man kan sætte dem til at tænde og slukke med jævne mellemrum, så de giver en flot effekt – specielt hvis lokalet, de er i, er meget mørkt eller helt mørklagt.

Desuden kan man få fat i de rør med mange farver i sig, så man kan lave en hel farveinstallation, hvis det er det, som man vil bruge dem til.

Den slags kan man også bruge til en fest, så det kommer til at blive en farverig fest.

More articles