Lær ølbrygningens ædle kunst

20 April 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Interessen for at lære selv at brygge øl har været stigende de sidste par år. Det skyldes blandt andet at der er kommet mange nye mikrobryggerier og flere specialøl på markedet. Det er også en god hobby, selv hvis man ser bort fra at man kan drikke ens arbejde. Man kan brygge øl som en glad amatør på hobby plan og få en ganske hæderlig øl ud af besværet og samtidig er det en hobby, hvor du kan nørde med teknikker og ingredienser som det nu passer dig. Det er en hobby, der lige som med de fleste sportsgrene, er plads til alle på forskellige niveauer. 

Ingredienser til ølbrygning kan som regel købes på nettet eller i butikker. Man kan bruge vand, malt, humle, gær og et brygudstyr.

Lær ølbrygning fra bunden

Hvis du aldrig har brygget øl eller har set hvordan du gør det er der flere muligheder for at komme igang. Der findes hos de fleste butikker, der sælger ingredienser til ølbrygning et startskit, så det er nemt at komme igang uden at finde ud af, at man mangler en enkelt ingrediens. 

Der findes gode 1 dags kurser, der under hyggelige forhold lærer dig det basale, samtidig med at du får det øl du har brygget på dagen med hjem. Der findes også kurser for øvede. 

Ud over kurser findes der et godt udbud af bøger, der beskriver de forskellige processer. Både hvordan du brygger øl i Danmark, men også i andre lande. De fortæller også om forskellene. Den danske milde lyse øl brygges anderledes end den tykke mørke øl, man drikker i Belgien. Hvis man syntes det er sjovt og interessant at læse, er der også flere om øllets historie. Øllet har været kendt i over 8000 år og Europas ældste fund blev fundet for et par år siden i Danmark.

More articles