Lækre pandekager til hverdag og fest

26 april 2019 Astrid Pedersen
Lækre pandekager til hverdag og fest

Er der noget som duften af frisk bagte pandekager – især i de kolde vintermåneder, hvor vejret dikterer indendørs hygge og lune retter? Det er de færreste mennesker, som ikke bryder sig om bløde, varme pandekager med forskellige slags fyld, alt efter smag og behag. For det er det fine ved gammeldags pandekager: Du kan fylde dem med nærmest hvad som helst.

Pandekager – et hit til børnefødselsdagen

Især de små elsker pandekager. Hvis du således skal afholde fødselsdag for børnehaven eller dit barns skole klasse, kan du med fordel vælge at servere pandekager for de glade og fest stemte børn. Pandekager er nemme at lave, og billige i indkøb. De ingredienser, du skal bruge til at tilberede dine pandekager, kan du få fat i i et hvilket som helst supermarked. Det drejer sig nemlig blot om mælk, æg, mel, citronskal, salt, smør og sukker – ingredienser, af hvilke du sikkert allerede har størstedelen i dine køkkenskabe eller i dit køleskab.

Dertil kommer, at du ikke skal bruge det store, avancerede køkkenapparatur for at tilberede gammeldags pandekager. Du behøver blot en god pande, en spatel, en skål og en røreske. Dej til pandekager kan nemlig sagtens røres i hånden. Den største fordel ved at vælge pandekager til børnefødselsdagens menu er, at de sagtens kan laves dagen før. Du har sikkert rigeligt at se til på selve dagen, og har ikke brug for at skulle stå og vende pandekager under festlighederne. Hvis du tilbereder dine pandekager dagen i forvejen, kan de lunes i ovnen, og serveres, når børnene er sultne.

Fyld til pandekager

Med pandekager kan børnene selv bestemme, hvad der skal fyldes i. Blandt de mest populære valg er is i forskellige smags varianter, syltetøj, flødeskum, Nutella, eller sukker og citron. Du kan få mere inspiration til gammeldags pandekager på dk-kogebogen.dk

Flere Nyheder