Lækker firmafrugt holder dine medarbejdere sunde

27 July 2019 Astrid Pedersen

editorial

Kontorfolket lider mange kvaler – flere end man umiddelbart skulle tro. For det første er der den høje grad af immobilitet, som repræsenterer en temmelig omfattende helbredsmæssig risiko for kontornusserne og skærmtroldene. At sidde bøjet over sin computer i samme stilling gennem mange timer hver eneste dag er faktisk mindst lige så farligt og nedslidende for kroppen som hårdt fysisk arbejde. Og rigtig mange mennesker med IT arbejde sørger heller ikke for at vedligeholde de sunde spisevaner dagen lang.

Erstat slik og sodavand med frugt, og få mere energi og bedre helse i hverdagen

Selv om virksomheden har en lækker kantine ordning med gode tilbud om sund og næringsrig – måske endda økologisk – mad, er det en rigtig god idé samtidig at tilbyde frisk frugt til medarbejderne. Frokosten falder typisk omkring middagstid – og når først måltidet er fordøjet, og klokken sniger sig ud på de sene eftermiddagstimer, vil blodsukkeret begynde at falde, og sulten melde sig nogenlunde sammen med trætheden. Og det er her, at mange falder i fælden og nupper en sodavand fra automaten eller en chokolade bar fra slikskabet.

Hvor sukkeret i sodavanden eller chokoladen hurtigt kan få blodsukkeret op, er dette dog ikke en varig tilstand – det vil lige så hurtigt rutsje ned igen, og så har vi balladen: Man får craving efter mere sukker. Dette er ikke alene den sikre vej til overvægt. Et ustabilt blodsukker i kombination med manglende motion kan medføre diabetes og inflammations tilstande i kroppen.

Derfor er der sund fornuft i i stedet at nappe en banan, en clementin eller et æble. Med frisk frugt får du hævet dit blodsukker og samtidig stabiliseret dette, så du ikke konstant skal fodre dig selv med sukker. Og så indeholder frugt – i modsætning til slik og sodavand – vitaminer, mineraler og fibre, som styrker din krop.

Du kan bestille firmafrugt til din virksomhed på frugtcompagniet.dk

More articles