Kontakt din boligadvokat før du køber bolig

20 oktober 2019 Astrid Pedersen

editorial

Køb af hus eller lejlighed er en handel, som bør foretages på baggrund af nøje overvejelser og research. Men når man som boligsøgende igennem måske mange måneder endelig står med drømmeboligen på hånden, kan det være fristende blot at slå til med det samme. Men inden du sætter din underskrift på købskontrakten, bør du sikre dig, at den er forsynet med det, der kaldes et advokat forbehold.

Et advokat forbehold er en slags klausul i kontrakten, som giver dig som køber ret til fjorten dages betænknings tid inde handelen er endeligt afsluttet. Inden for de fjorten dage koster det dig ikke noget at springe fra handelen igen. Der er med andre ord tale om en form for fortrydelsesret – og samtidig et vindue, i hvilket du kan sikre dig, at alt er som det skal være, hvad angår såvel selve boligen som handelen.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber bolig?

I løbet af de fjorten dage har du adgang til at gennemlæse al den dokumentation, som hidrører fra boligen og fra bolighandelen. Denne dokumentation kan afsløre, om der skulle gemme sig forhold, som potentielt kunne have indflydelse på din fremtidige økonomi.

Det kan for eksempel være planlagte projekter i ejer eller andels foreningen (renovering af tag med videre), som medfører, at de fælles udgifter – og dermed din månedlige ydelse – vil stige over de næste år. Det kan også være, at foreningen er behæftet med tvivlsomme lån, hvilket kan have fatale konsekvenser for dig som ejer eller andels haver. Eller foreningens drift og ledelse kan være inkompetent og mangelfuld.

Alle disse forhold vil fremgå af dokumenter så som regnskaber og budgetter for foreningen samt referater af generalforsamlinger i samme fra de seneste år. Din boligadvokat kan hjælpe dig med gennemlæsning af disse dokumenter, og på baggrund af sin professionelle vurdering yde rådgivning omkring dit boligkøb.

Find din boligadvokat i Randers på freinsilber.dk

Flere Nyheder