Kom sikkert i gang med ølbrygning

10 March 2020 Astrid Pedersen

editorial

Øl er gået hen og blevet et ganske acceptabelt nydelsesmiddel – også for feinschmeckere. For tredive år siden var det ganske utænkeligt, at øl kunne få så fremtrædende en rolle ved middagsbordene i de små hjem som det har den dag i dag. Dengang var øl primært forbeholdt de lavere klasser i samfundet, og det var de store bryghuse, som tog sig af fremstilling af de gyldne dråber, hvor pilsner klart var den foretrukne variant.

Men siden har udviklingen taget fart. Først begyndte special butikker at importere øl fra vore sydlandske naboer samt mere eksotiske egne af verden, og det stod dermed klart, at øl fandtes i forskellige smags varianter og typer. Inden længe skød de første mikrobryggerier op på dansk grund.

Flere og flere danskere blev opmærksomme på de nye, spændende øl, som ikke var undergærede pilsner typer, og den dag i dag findes der i tusindvis af øl varianter fra hundredevis af lokale mikrobryggerier rundt omkring i landet. Og som den seneste trend har ølbrygning i eget hjem vundet stort indpas som hobby.

Hvordan kommer jeg i gang med ølbrygning hjemme hos mig selv?

Hvis du selv går rundt med en lille brygmester i maven, og drømmer om på egen hånd at eksperimentere med fremstilling af de gyldne dråber, er der gode nyheder. Det har aldrig været nemmere at komme godt ud over rampen som ølbrygger hjemme i privaten. Alt, hvad du skal bruge, er et begynder sæt til ølbrygning, som indeholder de nødvendige remedier dertil.

Hos Albryg kan du anskaffe en sådant begynder sæt, som består af gærspand, brygske og andet småtilbehør, formedelst en ganske beskeden investering. Og skulle du siden hen få lyst til at udvide din produktion – eller ikke lade dig begrænse af de præfabrikerede Brew Kits – kan du altid opgradere til et decideret bryganlæg.

Se al udstyr til ølbrygning på albryg.dk

More articles