Kom ikke tilskade på et transportbånd

27 januar 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der kan desværre være forskellige måder at komme tilskade på ved brug af transportbånd, om man så arbejder ved et eller benytter et; og om det er et transportbånd i News York eller et transportbånd i Aarhus, gør sådan set ingen forskel – selvom de bestemt kan være lavet og bruges forskellige.

Vi starter med at se på, når man benytter sig af et, hvilket ofte er, når man står på et rullende gulv eller skal have fat i ens bagagefra et transportbånd ved lufthavnen.

Står du på sådan et transportbånd, så hold øje med dine snørebånd, så de ikke ender ned mellem kanterne ved bånder eller ryger ned mellem pladerne, der udgør elementerne på dette transportbånd – hvis du har sådan nogle sko på.

Så kan du komme i klemme og vælte, og selvom transportbåndet oftest kører langsomt i den situation, så kan man risikere, at folk bagved en begynder at vælte over en, og det kan resultere i problemer og skader.

Skal du have fat i din bagage på transportbåndet, så kører den slags oftest også langsomt nok til, at man kan nå at få fat i det tidsnok, også selvom man først opdager ens bagage, når det kommer forbi en.

Så lad være med at gå efter din bagage, hvis du ser den forud eller for sent: den skal nok komme hen til dig eller retur igen; hvis alle mennesker begynder at bytte plads for at få deres bagage først, så skaber det virkelig kaos på stedet.

Slutteligt er der der, når man arbejder ved et transportbånd: hold fingrene tæt på kroppen og hav eventuelt beskyttelseshandsker på, så dine fingre ikke filtrer sig ind i båndet.

Det er heldigvis ikke så tit, at der sker den slags ulykker, men det kan forekomme, og går det virkelig galt, kan det ende i store skader – så gør dit for, at det ikke sker.

Flere Nyheder