Klargøring ved besøg i ens bolig eller ej

04 October 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er jo stor forskel på, hvem man skal have besøg af, hvor langt forvarsel man får, hvad man i så fald kan forberede, og hvad man ikke behøver tænke over.

Den slags handler også nogle gange om, hvor forskelligt man er opdraget, hvilket igen afhænger af, hvor gamle ens forældre eller dem, der opvoksede en, er, men i denne artikel tager vi udgangspunkt i det almindelige nutidige Danmark.

Vi tager endvidere fat i et konkret eksempel med, at man er et par, der bor for en selv uden børn og får forskellige typer af besøg.

Hvad skal man så gøre, og hvad behøver man ikke at gøre?

Dette handler igen om, hvem der kommer på besøg, men traditioner og samfundsstrømninger ændrer sig jo også i takt med, at man gør tingene lidt anderledes, end man gjorde i gamle dage.

I gamle dage var det hovedsageligt, hvis det var folk, der allerede var tilknyttet eller boede i boligen, landevejsriddere eller håndværkere, som man ikke løftede det mindste over, at de kiggede på besøg.

Så snart noget så – selv dengang – sjældent som posten dukkede op, så var man parat med en kop kaffe som minimum og fik en snak om, hvad der foregik i samfundet.

Nu om dage kan man sagtens invitere venner og den nærmeste familie på besøg, uden at de skal forvente, at man har gjort særligt meget ud af boligen, udover at man måske lige har gjort sig selv i stand og fjernet det værste rod.

Men de selvsamme mennesker kan også være nogle, man inviterer på middag, og så er man jo pludselig ude i helt andre omstændigheder.

Her forventes det, at man gør ordentligt rent og laver mad fra bunden til (de samme) gæster.

Apropos bolig skal du faktisk ikke længere lede forgæves efter en, da du kan finde en hos https://www.nrsb-boligselskab.dk/

More articles