Kan en healer gøre underværker eller ej?

28 January 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Man siger, at tro kan flytte bjerge, og det er da også beviseligt, at hvis man ofte besidder den rette opfattelse om tingene, så kan det, hvis ikke kurere en, så i hvert fald gøre en forskel til det bedre.

Man skal slet ikke undervurdere positiv tankegang, og se bare mere praktisk på en ting som placebo-medicin. Forskning med et viser, at det faktisk kan hjælpe, fordi patienterne tror virkningen!

Vi lever i et samfund, hvor vi har meget tiltro til det, som videnskaben opdager, udsender og forklarer, og selvom der da er undtagelser, så er det generelt et åbent marked med gennemsigtighed, hvor man ikke bare smider medicin og behandlingsmetoder på markedet, hvis ikke disse er gennemtestede godt nok.

Men betyder det så, at man udelukkende skal forholde sig til det, som videnskaben, lægestaben og den godkendte medicin og terapi-form heraf kan give en?

Der er jo lange ventelister på de fleste hospitaler, og i disse tider har personalet virkelig travlt, så selv en mindre skavank som lidt ondt i kroppen, man skal have undersøgt, kan ende med at tage en hel dag, fordi der er så meget andet for personalet at lave.

Man kunne derfor overveje, at et besøg hos en healer kunne gøre gavn for en, for her er der ofte ikke så lange ventetider, og man får en personlig behandling, der er tilpasset en, hvad man har brug for.

Nu kan man så tænke, at en healer vel er en art heksedoktor eller måske kvaksalver, der gerne vil tjene nogle hurtige penge, trods at de har påviselige diplomer i at kunne helbrede med forskellige metoder.

Vi skal ikke gøre os til dommere over, om den slags healings-metoder faktisk virker, men man kan jo vende det om og sige, at nogle gange virker lægevidenskaben jo heller ikke på alle, så hvorfor ikke afprøve noget, som trods alt ikke kan gøre tingene værre – man har jo kun noget at vinde.

More articles