Indvendige døre til sauna

23 October 2018 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det lyder ikke ligefrem tiltalende, vel: Man hopper, noget nær nøgen, ned i noget isnende vand, der ofte er fremkommet af at bore et hul i isen på en sø eller flod, hvorefter en kort dukkert deri skynder sig ind i varmen i en sauna.

Det er ellers en praksis, som man praktiserer i især de nordiske lande, specielt omkring den nordlige polarcirkel.

Nævnte sauna befinder sig i det situationer ofte isoleret langt væk, gerne tæt på det kolde vand udenfor, så man hele tiden kan veksle mellem frysende koldt vand og høje temperaturer i varmen.

Mange undersøgelser har dog vist, at det at veksle mellem det kolde og varme så hurtigt faktisk er sundt for kroppen og sindet, hvorfor det også er blevet populært at indføre den praksis herhjemme i Danmark.

Men mange danskere vælger hovedsageligt at holde på sauna-delen og spare lidt af isen væk, så de implementerer en sauna i deres eget hjem eller i sommerhuset, hvor det er populært at gå i sauna.

Den slags værdier i et hus bliver af nogle betragtet som en luksus-dyd, men det er faktisk noget, som mange mennesker kan få råd til at få indført, hvis omstændighederne er til det, eller de har evnerne og forstanden til at bygge det selv.

Sådan en sauna kræver også den rette dør, og det er rigtig vigtigt at have lige den helt præcise dør, for sådan en dør skal både kunne holde tæt ned til mindst millimeter, men stadig være til at åbne uden besvær, når man har behov for det.

Man er jo lukket inde i et varmt lokale ofte uden vinduer, så døren er den eneste vej ud eller ind, så den dør skal både være sikkerhedsmæssig forsvarlig, men også egne sig i finish og design til resten af saunaen, som ofte bliver skabt med træ-elementer.

More articles