Indret stilen efter dine franske døre

23 February 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Franske døre er rigtig fine og flotte, men det er desværre nok ikke alle, der ved, hvordan sådan nogle ser ud; eller også har de set dem før, men ikke vidst, hvad de hed.

Du kan se dem ved selvsyn her og vurdere, om du har set dem før eller ej, og selvom de måske ikke er din stil, kan du måske i det mindste være enig i, at der er noget æstetisk flot ved dem: https://www.melholt.nu/dore/dobbelt-dore.html 

Men hvis man har valgt dem i ens interiør i ens hjem, så kan man da også godt gå hele planken ud og blive total frankofil på det område.

Det vil især passe meget godt til, hvis man har en fransk altan også, og så kan man have malerier af franske kunstnere hængende på væggen, man kan have et køkken, der oser af fransk gastronomi, og hvor går grænsen ikke for at gøre hele hjemmet godt fransk?

Bor man endda helt oppe under taget, så kan man gøre ens hjem til en rigtig boheme-lejlighed, hvor man lever det udsvævende liv, har et atelier, skriver digte og bare nyder andre menneskers selskab, som man hørte om det tilbage i 1800-tallet.

Men mindre kan også gøre det, hvor man måske forener noget mere afdæmpet og stilrent nordisk af indretningstendenser med den mere gammeldags, franske form, hvor de her franske døre kan være bindeledet mellem disse to verdener.

Hvem siger da også, at man skal indrette hele ens hjem derefter: man kan jo blot gøre det, så det bliver således i nogle udvalgte lokaler, hvor man kører den franske stil, og man kan være at lade de franske døre være overgangselementet hertil.

Dette er blot nogle forslag til, hvordan franske døre kan danne rammen om ens indretning, men du kan måske komme på endnu flere, efter du har læst vores?

More articles