Indret din bolig med planter

24 maj 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Der findes næppe mange hjem uden planter. Nogle har kun et par stykker i vinduet andre har hele hjemmet fuld. Det er en af de spændende ting ved planter, du kan have et par stykker eller du kan mange.

Begge dele er hyggeligt. Du kan også have planter i pæne ens krykker eller i et mix af dyre, billige, plastik bøtter og hvad du måske har fundet på den lokale genbrug. Der findes et utal af forskellige planter. Fra stueplanter, til kaktus til store palmer. Det kan også blot være forskellige krydderurter, der ud over at være smukke og dufter godt også kan bruges i madlavningen. Du kan læse mere her https://nytomhuse.dk/indret-med-planter-det-er-ren-terapi-for-sjaelen/

Brugbare planter

Alt afhængig af interesse og plads kan du overveje om de planter du gerne vil have i dit hjem skal være planter du kan bruge udover at kigge på dem eller om de blot skal pynte op i dit hjem. Mange planter kan udover at pynte også bruges på andre områder. Udover krydderurter som allerede er nævnt er der mange andre planter med flere brugbare egenskaber. Det kan f.eks. være en Aloe Vera plante som blandet andet er god mod solskoldning, fordøjelse og hudirritation. 

Andre planter kan være forårsblomsten stedmorblomsten. Den kan også spises og vil pynte i en hver dessert eller salat.

Vælg de rigtige planter

Selvom mange planter ikke er specielt dyre er det stadig ærgerligt at skulle smide dem ud fordi de er gået ud fordi de ikke er blevet passet korrekt. Det er derfor en god ide at erkende, hvilken planter der passer en bedst og købe ud fra det. Glemmer du at vande eller overvander du så vælg planter, der godt kan tåle det. Er der lidt mørkt så vælg planter, der er til skygge og ikke nogle der kræver sol hele dagen.

Flere Nyheder