Hvornår har man brug for par terapi?

04 March 2020 Astrid Pedersen

editorial

Parterapi er for jer, som synes at jeres parforhold er kørt ud af et negativt spor. Dette behøver ikke at betyde, at I skændes konstant, er voldelige, eller måske er på kanten af skilsmisse. Et parforhold kan lide rigtig meget under misforståelser og andre mangler i den daglige kommunikation.

Man kan hurtigt komme til at føle sig slidt og udbrændt i forholdet, hvis man konstant er irriteret på den anden. Man behøver faktisk ikke engang at have negative følelser eller had over for sin partner førend forholdet bliver usundt. Der skal blot være mangel på positive følelser og oplevelser i forholdet. Det er her, man strander i et dødvande, hvor man kan få brug for professionel hjælp i form af parterapi.

Hvordan fungerer parterapi?

Når du og din partner i fællesskab beslutter jer for at opsøge en parterapeut, har I allerede taget det første og afgørende skridt imod healing af jeres forhold. Det er meget vigtigt, at begge parter er motiveret for terapien, og at I er enige om målsætningen. Parterapi er nemlig ikke kun rettet imod at bringe par sammen igen.

Du og din partner kan også benytte jer af parterapi, hvis I er blevet enige om at skilles, og gerne vil have, at bruddet eller skilsmissen skal foregå i mindelighed og redelighed. Ved første session vil parterapeuten sørge for at spørge ind til de relevante punkter i jeres målsætning, således at I alle er på samme side fra begyndelsen.

I vil få mulighed for at fortælle hver jeres side af historien, så jeres parterapeut kan danne sig et retvisende overblik over jeres situation og de problematikker, der præger jeres forhold. Målet vil altid være at I hver især opnår en højere erkendelse af – og en dybere forståelse for – hinandens oplevelser af forholdet og de mekanismer, som foranlediger gnidningerne.

Du kan kontakte autoriseret psykolog Mette Herslund for mere information om parterapi i Helsinge via hjemmesiden https://www.psykologmetteherslund.dk/terapi/ 

More articles