Hvornår har du brug for en vognmand?

04 March 2020 Camilla Skøtt

editorial

Skal du have transporteret noget, der er større og mere besværligt, end at du selv kan klare den med traileren, har du brug for en vognmand. Men hvad kører vognmanden egentlig med?

Der er forskellige grunde til at bestille en vognmand, og det er også stor forskel på om du gør det i privat eller erhvervsmæssig sammenhæng.

Typisk kører en vognmand med ting som sand og grus, men det kan også være nødvendigt i forbindelse med transport af gylle, leje af containere eller transport af eksempelvis fliser til indkørslen.

Vognmand i byggebranchen

Vi har spurgt en vognmand i København om, hvad han primært transporterer, og her lyder svaret, at det ofte er byggebranchen, der har brug for assistance. Tit er det i forbindelse med transport af sand, jord og grus, men fordi mange vognfirmaer tilbyder andre lignende opgaver, er udgravning også en stor del af dagligdagen.

Er du privat grundejer – og har du tidligere været i kontakt med en vognmand – så skyldes det sandsynligvis, at du enten har haft jord, der skal køres væk eller sand, der skal køres på. I hvert fald er det de opgaver, vognmændene primært løser for private kunder.

Hvad koster en vognmand?

Prisen for en vognmand afregnes som regel per time, og derfor kan du kun få et overslag, når du indhenter tilbud. Udover selve timeprisen skal du også betale for eventuelt affald; det koster nemlig penge at komme af med jord.

Prisen på affaldet kan vognmanden også kun gisne om, da det kræver en jordbundsprøve for at finde ud af, om jorden er forurenet eller ej. Jo mere forurening, jo dyrere er det sædvanligvis. 

Står du og mangler en vognmand, er det bedste, du kan gøre, at indhente tilbud hos tre forskellige virksomheder. Sammenlign priserne og undersøg, om alt, hvad du har brug for, er indregnet i tilbuddet, så du ikke får en stor efterregning.

More articles