Hvorledes foregår en alkoholbehandling med afrusning?

12 February 2020 Astrid Pedersen

editorial

Der findes flere forskellige modeller til behandling af alkoholisme. Generelt kan det tilrådes at du vælger en behandling med en dokumenteret høj succes rate. Samtidig er det en god idé at holde sig for øje, at hvis noget lyder for godt til at være sandt – så er det det nok også.

Du bør således altid holde dig fra behandlinger, som lover helbredelse inden for ganske kort tid. Der findes ingen nemme løsninger, når det handler om misbrug. Og kemisk baserede behandlinger som eksempelvis antabus er sjældent den rette løsning for en inkarneret alkoholiker.

Antabus er et medikament, som er baseret på et kemisk stof, som går i forbindelse med alkohol i det menneskelige system. Hvis du indtager alkohol samtidig med at du er på en antabus kur, vil du opleve voldsom sygdom med smerter og opkastninger.

Problemet er, at denne sygdom for en hardcore alkoholiker faktisk er at foretrækker frem for de abstinenser, som opstår ved fraværet af alkohol i kroppen. En alkoholiker vil således have en tendens til at fortsætte sit indtag af alkohol trods den antabus inducerede kvalme og de medfølgende smerter.

Hvori består en effektiv behandling imod alkohol misbrug?

Hvis du i stedet ønsker en alkoholbehandling med en længere varende effekt, bør du opsøge et misbrugscenter. På et misbrugscenter vil du kunne få mulighed for at gennemgå din abstinens periode i trygge, overvågede forhold, hvor dine symptomer kan lindres undervejs.

Dette forløb kaldes for en afrusning. Når alle giftstoffer er ude af kroppen, vil du gennemgå et decideret behandlings forløb med terapi og omsorg – typisk af en varighed på cirka fem uger. Under forløbet vil du være indlogeret på centeret med adgang til samtale med dygtige misbrugskonsulenter døgnet rundt. Og efter behandlingsforløbets afslutning tilbydes du opfølgende møder, så du kan få den rette hjælp til at genopbygge din tilværelse.

Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk

More articles