Hvorfor strikker vi?

17 marts 2020 Camilla Skøtt

editorial

Hvem strikker, og hvorfor strikker vi egentlig? Et spørgsmål vi her på redaktionen har stillet hinanden, fordi vi oftere og oftere ser forskellige typer med strikketøj i hånden – og det er næsten umuligt at samle dem i en fælles kasse.

Det er blevet moderne at strikke, og i dag er det ikke et håndværk, der er forbeholdt den ældre generation; det er i høj grad noget, de unge har taget til sig også. Der findes strikkefestivaler, strikkecaféer og strikkeprogrammer i fjernsynet – men hvem strikker og hvorfor?

Vi har strikket i flere tusinde år

At strikke er ikke et nyt fænomen, og de første strikkerier kan spores helt tilbage til 256 e.Kr. og stammer fra Egypten. I gamle dage var det en nødvendig teknik for at kunne lave tøj, reb og lignende, mens det i dag er et spørgsmål om hobby – det understøtter denne artikelHobby-Fritid også.

Og med hobby mener vi faktisk, at det er en tendens, der er opstået som følge af en travl og begivenhedsrig hverdag, hvor flere og flere får brug for at søge tilbage til de traditionelle håndværk for at finde ro. En art mindfullness.

Hvem strikker?

Hvor strikning tidligere var en disciplin, der var forbeholdt kvinder i den ældre generation, er det i dag noget, alle gør; unge og gamle, mænd og kvinder. Nogle strikker derhjemme for at slappe af, andre gør det i toget på vej til arbejde og endnu andre strikker i fællesskab på caféer eller til festivaler.

Strikkeriet samler folk på tværs af køn, alder og kultur, og det er netop det, der gør det til en eminent hobby. Samtidig kræver det ikke mange penge, og alle kan lære det – er du nysgerrig, så undersøg, om der udbydes kurser i dit lokalområde, eller spørg i din omgangskreds, om der er én, der kan lære dig at bruge strikkepindene.

Tjek også disse sider:

https://hobby-fritid.dk/
https://hobbyglad.dk/
https://hobbytips.dk/
https://hobbybloggen.dk/
https://hobbyråd.dk/
https://hobbyLivet.dk/
https://fritidsaktiviteten.dk/
https://Dille-Bloggen.dk/
https://naturinteresse.dk/
https://HobbyArbejde.dk/
https://Hobby-Inspiration.dk/
https://hobbyforslag.dk/

Flere Nyheder